Bel nu voor INFO of reservering 06-24 944 682

Variaties

  • zonder ramen en meubilair in de achterzijde
  • met verhoogd plafond
  • met verplaatsbare stoelen
  • met comfortabeler inrichting
  • met 'skylight'-ramen en uitschuifbaar zonnedak
  • pick-up
  • pick-up met dubbele rij stoelen
  • camper (gebouwd door Karmann, Devon, Dormobile, Westfalia en Winnebago Industries)
  • met zowel kampeer-, laad- als passagiersruimte
VW Type 2 1975

De VW Bus

Het is een mooie, originele en in goede staat verkerende Volkswagen bus uit 1975. Oorspronkelijk is de VW bus in het bezit geweest van de gemeentelijke overheid te Linz in Oostenrijk. In augustus 2001 is deze microbus naar Nederland gekomen en doet nu alweer enige tijd dienst bij CityTours 'sH.


De juiste aanduiding voor de VW CityTours 'sH bus is Type2. De voorloper is de Type 1, het VW busje met een metalen spijltje in het midden van de voorruit. Het idee voor het busje is afkomstig van de Nederlandse Volkswagen importeur Ben Pon. Op 23 april 1947, bij een bezoek aan de Volkswagen fabriek, zag hij een transportwagen op basis van de VW Kever. Met deze transportwagen als uitgangspunt schetste hij een busje. Aanvankelijk nam men de bodemplaat van de VW Kever als uitgangspunt, deze bleek echter te zwak en men verving deze door een ladderchassis met een zelfdragende carrosserie. De afgeronde hoeken vinden hun ontstaan in de windtunnel. De luchtweerstand van de bus lag lager dan die van de Kever.

De serie productie begon op 8 maart 1950. Het busje was de eerste auto waarin de bestuurder recht boven de vooras zat, dit is later door vele concurrenten overgenomen. Een vlakke laadvloer was helaas niet mogelijk omdat de motor achterin zat. Dit was een erfenis van de Kever die als uitgangspunt diende voor de bus.

De eerste busjes hadden geen schuifdeur aan de zijkant, maar 2 klapdeurtjes. In 1967 werd de tweede generatie Type 2 geïntroduceerd onder de naam Panorama bus. De naam Panorama bus sloeg op de grote voorruit, een gewelfde voorruit zonder middenstijl. De modellen van voor 1971 worden T2a genoemd en de modellen van 1972 tot 1980 T2b. Dus is de originele benaming voor de CityTours 'sH bus: T2b. De bus is van 1975 en had oorspronkelijk een 1.3L motor. Later is deze vervangen door een 1.6 L. motor welke 50 DIN PK levert.